Финансова грамотност за деца

Цялостни курсове по финансова грамотност за деца и тийнейджъри на възраст от 6 до 19 години. Курсовете са специално разработени, за да дадат на децата основополагащи знания и умения за управление на парите, по интересен и забавен начин, с реални примери от ежедневието.

атWHY

Защо да учи детето ви финансова грамотност?

Изграждане на силна основа за бъдещето

Финансовата грамотност осигурява на тийнейджърите основни житейски умения, които ще им послужат и в зряла възраст. Изучавайки финансова грамотност в ранна възраст, тийнейджърите придобиват знания за бюджетирането, спестяването и инвестирането, което им позволява да вземат информирани решения за парите си още от ранна възраст. Това поставя здрава основа за финансовото им благосъстояние в бъдеще.

Даване на възможност за финансова независимост

Финансовата грамотност дава възможност на тийнейджърите да станат финансово независими. Те се научават как да управляват собствените си пари, да правят разумни финансови избори и да избягват често срещани капани като прекомерни дългове или импулсивни разходи. С финансовата грамотност тийнейджърите са по-добре подготвени да се справят с финансовите отговорности, които идват с пълнолетието, като например плащане на сметки, управление на студентски или други заеми и ползването на спестовни инструменти.

Насърчаване на финансовата увереност и сигурност

Финансовата грамотност дава на тийнейджърите увереността и уменията да се ориентират в сложния свят на финансите. Те се научават да се ориентират в банковите системи, да разбират кредитните и лихвените проценти и да разбират финансовите термини и понятия. Тези знания намаляват финансовия стрес и им дават възможност да поемат контрола върху финансовото си бъдеще, което води до по-голямо чувство за сигурност и спокойствие.

Вземане на информирани финансови решения

Финансовата грамотност дава на тийнейджърите умения да вземат информирани финансови решения. Те се научават как да оценяват финансовите продукти, да разбират последиците от вземането на заеми и да сравняват различни възможности за спестяване и инвестиране. Тези знания им позволяват да правят разумни избори въз основа на индивидуалните си цели и обстоятелства, като ги подготвят за финансов успех и избягват често срещаните финансови капани.

Изграждане на навици за отговорно отношение към парите

Усвояването на финансова грамотност в ранна възраст помага на тийнейджърите да развият отговорни навици за работа с пари. Те разбират значението на бюджетирането, спестяването за постигане на цели и разграничаването на нуждите от желанията. Чрез ранното практикуване на тези навици е по-вероятно те да вземат разумни финансови решения през целия си живот, което води до дългосрочна финансова стабилност и успех.

Ориентиране в дигиталния финансов пейзаж

В днешната дигитална ера разбирането на дигиталния финансов пейзаж е от решаващо значение. Обучението по финансова грамотност запознава тийнейджърите с онлайн банкирането, цифровите методи за плащане и важността на защитата на личната и финансовата информация онлайн. Тези знания гарантират, че те могат безопасно и уверено да навигират в дигиталния финансов свят, като свеждат до минимум риска от измама или кражба на самоличност.

 

COURES

Дизайн на курсовете

Пътят на обучение е съобразен с възрастта и нивото на учещия. Започваме със ‘Заек‘, „Бухал‘ и ‘Лъв‘ и ‘Пингвин‘ и надграждаме с ‘Орел’и ‘Октопод‘ в света на личните финанси.

Паралелно предлагаме ‘Делфин’ и ‘Слон‘, който запознава младежите с безопасните и отговорни практики в интернет.

Накрая, предлагаме курс за ‘Хамелеон’, където юношите могат да приложат всичко, което са научили, в създаването и управлението на свой бизнес

COURES

Курсове за деца 6-10 г.

Основи на финансовата грамотност

6-10 г.

4-седмичен курс

В този увлекателен курс децата ще се доближат до света на парите под формата на игри, като ще изследват теми, които ще им помогнат да изградят здрави финансови навици за бъдещето. От разбирането на разликата между нужди и желания до научаването как да управляват своите първи парички, джобните и защо е добре да спестяваме – този курс създава основите за финансово здраве.

COURES

Курсове за тийнейджъри 11-15 г.

Основи на финансовата грамотност

11-15 г.

4-седмичен курс

В този основополагащ курс под формата на игри децата ще навлязат в света на парите, като ще изследват теми, които поставят основите на благополучно за тях бъдеще. От разбирането на разликата между нужди и желания до овладяването на изкуството на бюджетирането – този курс подготвя почвата за финансов успех. 

Финансова грамотност за напреднали

11-15 г

4-седмичен курс

В този надграждащ курс, младежите ще издигнат финансовите си умения до нови висоти, разкривайки съкровищница от знания, за да се ориентират уверено в сложността на личните финанси. От планиране на кариерата до теглене на жилищен заем – този курс предоставя на децата инструментите, от които се нуждаят, за да са готови да просперират финансово. 

Добри дигитални навици за деца

11-15 г

уебинар

Курсът e разработен специално за вашия тийнейджър. Подготвяме тийнейджърите с конкретни съвети и умения, които им дават възможност да са бързи, ефективни и да останат в безопасност онлайн, защото вашето дете заслужава да използва дигиталния свят с увереност!

COURES

Курсове за тийнейджъри 16-19 г.

Основи на финансовата грамотност

16-19 г.

4-седмичен курс

Чрез този курс под формата на игри, младежите навлизат в живота със зрялост, самочувствие и финансови познания! Целта е да даде на подрастващите уменията, необходими за ориентиране в сложния финансов пейзаж, като бюджет, сложна лихва и спестявания. От поставянето на цели до управлението на кредити, децата придобиват практически знания, за да не задлъжнеят и създадат добри финансови навици.

Финансова грамотност за напреднали

16-19 г.

4-седмичен курС

Този надграждащ курс дава на младите хора по-задълбочени знания и умения да се ориентират в по-конкретни области. От стратегически инвестиционни подходи, през кредитиране, до структуриране на портфолио – този курс дава възможност на младежите да определят финансовата си съдба като започнат да вземат информирани решения за дългосрочен просперитет.

Курс по предприемачество

16-19 г.

8-седмичен курс

Този курс е създаден, за да открие и разпали предприемаческия дух, да насърчи иновативното мислене и да предостави на младежите основните знания и умения, за да поемат по пътя на инициативата. Работа в екип, симулации и експерименти. От идеята до бизнес планирането, този курс предоставя цялостна рамка, която помага на начинаещите визионери да превърнат идеите си в жизнеспособни бизнеси.

Добри дигитални навици за деца

16-19 г.

уебинар

С курса вашето дете ще получи практически умения, които са от основно значение в днешния дигитален свят. Обхващаме важни теми като ефективно управление на имейли, засилване на онлайн сигурността и професионално представяне в социалните медии. Нашата цел е да подготвим дете така, че да може да използва безопасно и успешно дигиталните инструменти и възможностите, които дават в живота.

COURES

Индивидуални сесии за тийнейджъри

Пакет индивидуални сесии

11-19 г.

4 сесии

Индивидуалните сесии за младежи предоставят персонализирано и задълбочено разглеждане на ключови теми, свързани с финансовата грамотност. Тези 4 сесии, всяка с продължителност 90 минути, предлагат целенасочено и съобразено с нуждите на учениците обучение, което им помага да развият основни финансови знания и умения.

TESTIMONIALS

Какво споделят тийнейджърите и родителите им?

{

Радвам се, че научих какво е лихва и че когато пише 0% лихва обикновено има нещо скрито и не трябва да се изкушавам преди да проверя каква е крайната цена, която плащам. Също вече мога да правя разлика между инвестиция в имот и взимане на заем за жилище, за да живея в него.

Боряна, 11 г

{

Синът ми започна да проявява интерес към спестяване, за да инвестира, да умножи парите си. Мисля, че е много полезно да се говори на тези теми още отрано. Не исках да повтаря моите грешки на младини и се радвам, че Мира успява да създаде интерес към темата.

Ана, родител

Избери курс днес

Изберете от разнообразните курсове според вашите нужди

КАЛЕНДАР